Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon dalga boyu belli bazı ışık kaynaklarının etkisiyle istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Cilt tipine uygun lazer ışığı kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokuya zarar vermeden sadece kıl kökünün kendisini tahrip eder. Lazer Epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer tekniği ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

Lazer epilasyonda kıl kalınlığı çok önemlidir. Kalın kıl ışığı daha hızlı emer. Genelde kıl ne kadar koyu renk olursa tedavide o kadar etkili olur.

Lazer epilasyon da beyaz ten ve koyu renk tüylü kişilerde etkinlik daha yüksektir. Bu kişilerde tedavi daha kısa sürede tamamlanır. Ancak yeni jenerasyon lazer cihazlarında cilt rengi esmer olan kişilerde hatta zencilerde bile dozlar cilde zarar vermeyecek seviyelerde ayarlanarak uygulama imkanı vardır.

Hiçbir lazer epilasyon uygulamasında, tek seansda çözüm beklemek doğru değildir. Çünkü vücut kılları anajen, katajen, ve telojen olarak adlandırılan 3 gelişim evresinde bulunur. Lazer epilasyon sadece anajen ( aktif ) dönemde ki kılları etkiler. Bu nedenle dinlenme ve gerileme fazında ki kıl kökleri etkilenmez. Böylece tedavi süreci 1 – 1.5 yıla yayılmış olarak 5 – 6 seans sürebilir.

IPL cihazları ile yapılan epilasyon foto epilasyon olarak değerlendirilir; lazer epilasyon sistemi değildir. Çünkü, IPL ışığı, diğer lazer epilasyonlarının aksine, seçici olmayan bir ışık demetidir.

Epilasyon amaçlı kullanılan 3 tip lazer sistemi vardır. Bunlar Alexandrite, Diode, Nd- Yag sistemleridir.

Nd Yag Lazer ve Diode Lazer ile yaz aylarında da güvenle lazer epilasyon yaptırılabilir.

Alexandirite Lazer: Yaydığı dalga boyları güçlü şekilde kıldaki melanini hedefler. Bu lazer sisteminde en büyük avantaj epilasyonun hemen arkasından, cilt pürüzsüz görünür. Hızlı ve güvenli bir lazer epilasyon sistemidir. Uygulama sırasında cilt soğutularak ağrı acı miktarı azaltılır. Dalga Boyu 755 nm’dir. Alexandrite sistemleri  FDA tarafından onaylanmıştır. Lazerin yaydığı dalga boyları en güçlü şekilde kıldaki melanini hedefler ve çevredeki dokuları etkilemez. Büyük çalışma alanlarında hızlı olması büyük kolaylık sağlar. Seans aralıkları uzundur. Hava soğutma sistemi ile acısız bir epilasyon uygulaması gerçekleşir.

Diode Lazer: Koyu renk ciltlerde güvenli kullanılabilen bir sistemdir. Dalga boyu 810 nm’dir. Bu özelliğinden dolayı derin kıllarda etkinliği daha fazladır. Alexandirite lazere göre daha ağrılıdır. Koyu renk ciltlerde de güvenle kullanılabilir. Deride Alexandrite lazerlere göre daha derine ulaşabilir.

Pulse süresi cihazın teknik özelliklerinden dolayı uzundur ve bu yüzden esmer tenlilerde daha güvenlidir.

Derinlere etki etmesi bu lazerin avantajı iken derin dokuları etkilemesi ağrıyı arttırır. Yapısı incelmiş kıllarda etkinliği yüksektir

ND Yag Lazer: En koyu cilt tipi dahil, cilt lekelenmesine sebep olmaz. Dalga boyu 1064 nm’dir.  Bu lazere özgü özellikler sayesinde hasta güvenliğini koruyarak kıl köklerine ve varislere derin penatrasyon sağlayarak optimal sonuçlar alınır.

Lazer epilasyon öncesi dikkat edilmesi gerekenler:

  • Lazer uygulamasından önce güneşlenmeyiniz.
  • Lazer uygulamasından önce solaryuma girmeyiniz.
  • Lazer epilasyon öncesi kıllara sarartıcı sürmeyiniz ve boyamayınız.
  • Lazer epilasyon uygulanacak bölgede ki kıllara son 20 gün içinde epilatör ağda ve benzeri işlem yapılmamalıdır.
  • Lazer epilasyon uygulanacak bölgede glikolik asit gibi cildi soyan ürünler kullanılıyor ise 15 gün önceden bırakılmış olmalıdır.

Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler:

  • Lazer uygulamasından sonra 1 hafta süreyle solaryuma girmeyiniz.
  • Lazer uygulamasından sonra 1 hafta aktif plaj güneşlenmesi yapmayınız.
  • Lazer epilasyon sonrası yüksek faktörlü güneş kreminizi mutlaka kullanınız.
  • Lazer epilasyon sonrası 1 hafta süreyle kese, peeling gibi cilt yüzeyini tahriş edecek uygulamalardan kaçınılmalıdır.
  • ***Bazı kişilerde cilt yapısına bağlı olmak üzere uygulanan bölgede hafif bir kızarıklık, kabarıklık, kabuklanma ve sivilce oluşabilir. Bunlar tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden birkaç gün içerisinde geçer.

Tedaviden sonra neler yapılmalı?

Lazerden hemen sonra günlük aktivitelere hemen dönülebilir. Normal uygulanan cilt bakımları, yıkama ve makyaj ürünleri kullanılabilir. Ancak peeling, ağda, kese, yoğun cilt bakımları solaryum gibi cildi soyan veya tahriş eden işlemlerden hem lazer öncesinde hem de sonrasında  2 hafta süreyle uzak durulmalıdır.

Lazerde hassasiyet gelişen kişiler için doktorunuz lazer sonrası kısa süreli kullanılacak ilaçlar önerebilir ve bazı kozmetik ürünlerde kısıtlamalar getirebilir. Lazer sonrası güneşten 2 hafta süre ile 2 saatte bir olacak şekilde yüksek koruma faktörlü koruyucularla ve giysilerle korunulmalıdır.

Diğer Blog İçeriklerimiz

Dermamelan

Ezimatik Peeling (Cosmelan - Dermamelan): Nedir ve Nasıl Etki Eder? Cosmelan ve Dermamelan, lekelerin tedavisinde oldukça etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntemler, deride bulunan melanin üretimini enzimatik düzeyde baskılayarak aşırı üretimin önüne geçer. Böylece...

SONBAHAR BAKIMLARI

SONBAHAR BAKIMLARI

Tatil ,güneş ,deniz heyecanı ile beklediğimiz yaz mevsimi bitti.Hatta sonbaharın ikinci ayına başladık bile…Güneş yüzünü artık biraz daha az göstermeye, yapraklar sararıp düşmeye başladı. Yani doğa kendisini yeni mevsime hazırlamak için harekete geçti.Peki biz yeni...

O2 to Derm

O2 to Derm

                         O2 TO DERM               Havadan gelen sağlık ve vitamin Oksijen solunum yapan tüm canlıların yaşamlarına devam etmelerini sağlayan bir elementtir. Oksijenin olmadığı bir ortamda insan vücudu işlevlerini yerine getiremez. İnsan vücudu ne kadar...

Sohbet Başlat
DolphinMed Whatsapp Hattı
Sorularınız Mı Var? Hemen Bize Yazın.