LEKE TEDAVİLERİ

 

Leke hem kadın hem de erkeklerde yaygın olarak görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Leke tedavisi her kişide ayrı ayrı planlanması gereken bir tedavidir. Leke oluşumunda farklı sebepler vardır. (güneş – hamilelik – genetik – yanlış kozmetikler – bazı sistemik hastalıklar vb.)

 

Ciltte leke oluşmasının nedeni; cildin epidermis tabakasında bulunan melanositlerin aşırı aktifleşmesi sonucu salgılanan melanin miktarının çok fazla olmasıdır. Melanosit ve melanin miktarlarının artmasının çeşitli sebepleri olabilir. Örneğin UV ışınlarına karşı cildin kendisini korumaya çalışması (güneş lekelerinin sebebidir), hormonal dengenin bozulması (doğum sonrası lekelerinin sebebidir), inflamasyonlar (akne sonrası lekelerin oluşmasının sebebidir)…
Lazer ile Leke Tedavisi: Cilt lekesi tedavisinde kullanılan lazerler sadece bu durum için üretilmiş özellikte olan cihazlardır. Cilt üzerinde leke görünümünü oluşturan lekenin sahip olduğu melanin boyasıdır. Lazer tedavilerinde hedef melanindir. Uygulamada leke üzerinde uygulanan lazer enerjisi cildi geçerek melanin tarafından emilir ve ısı etkisiyle melanin parçalanır. Böylece lekede küçülme, solma görülür zamanla ortadan kalkar. Lazer ile leke tedavisi sonuçları tatmin edici, yan etkileri az, maliyeti düşük, günlük aktiviteleri kısıtlamayan etkin bir tedavi yöntemidir.

 

Karbon Peeling: Karbon peeling Spectra lazer ile non-ablatif melazma tedavisinde çarpıcı sonuçlar gösterir. Aynı zamanda cilt yenileme tedavisinde de kullanılır. Karbon bazlı losyon ile uygulanan karbon peeling ciltte foto termal bir etki yaratarak cilt yenileme ve leke tedavisinde çarpıcı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Cilt temizliğinden sonra karbon bazlı solüsyon ince bir tabaka halinde cilde sürülür. Lazer cihazının 1064 nm lik dalga boyu kullanılarak karbon ciltten temizlenir. Karbon maske veya plasenta maske uygulanarak işlem sonlandırılır.

 

Kimyasal Peeling: Meyve asitleri ile ( AHA ) yapılan yüzeysel peeling yöntemidir. Şeker kamışından elde edilen glikolik asitlerle veya sütte bulunan laktik asitler ile uygulanır. Bu asitler küçük moleküller olduğu için, cildin en üst tabakası epidermisi kolaylıkla geçebilir. Epidermal kökenli olan yüzeyel lekelerin tedavisinde başarılıdır.

 

TCA Peeling: Triklor asetik asit uygulamasıdır. Cildin daha alt tabakalarının soyulması için yapılan derin peeling işlemidir. Derin lekelerin ve izlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Konsantrasyonu ayarlanarak işlemin derinliği belirlenmektedir.

Evde kullanılması için, glikolik asit içeren ürünler ile işlemin etkisi arttırılır. Peeling işlemleri süresince ve sonrasında güneş ışınlarından korunmak ve solaryuma girmemek gerekir.

 

Dermatherapy: Derma roller adı verilen bir cihazla renk açıcı solüsyonların cilt altına verilmesi işlemidir. Uygulama sadece leke tedavisinde değil aynı zamanda yara izleri skar izleri, saç dökülmesi ve saç köklerinin güçlenmesi için de kullanılır. Hiçbir yan etkisi yoktur. Cilt esnekliğini arttıran, yaşlanmayı geciktirici bir tedavi olarak da uygulanır.

 

P.R.P.: Trombositten zengin plazma anlamına gelir. Trombositler doku iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rolü bulunan kan hücreleridir. Önemli protein ürünleri ve bağ dokusu faktörleri içerir. Lekeli bir bölgeye enjekte edildiğinde doku yenilenmesini uyardıkları görülmüştür. Kişinin kendi trombositleri ile mezoterapi tekniği ile yapılan bu uygulama ile ciltte oluşan lekelerin tedavisi de mümkündür. Leke tedavileri aralarında seans olarak desteklemeyi sağlar.

 

Cosmelan – Dermamelan : Her türlü lekenin tedavisi için kullanılan bir yöntemdir. Deride bulunan melanin miktarını azaltak pigmentasyonu baskılayan etkin bir enzimatik peeling yöntemidir. Bu yöntem her türlü cilt tipine ve cilt lekesine uygundur. Her mevsim uygulanabilir. Ağrısız bir uygulamadır ve çok kısa sürede sonuç alınır. Akne izi ve ciltteki lekeli görünüm üzerinde %90 etkilidir. Tek seanslık bir uygulamadır.

 

Kliniğimiz Denizli’de Cilt Bakım Uygulamaları hizmeti vermektedir.

Sohbet Başlat
DolphinMed Whatsapp Hattı
Sorularınız Mı Var? Hemen Bize Yazın.